To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Forum za učitelje Skupaj močnejši

12. december 2016

Vljudno vas vabimo k udeležbi na forumu za učitelje Skupaj močnejši, ki ga Društvo za Združene narode pripravlja v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Slovensko nacionalno komisijo za UNESCO in ob podpori Veleposlaništva ZDA v Ljubljani. Forum bo potekal v torek, 20. decembra 2016, med 9.00 in 16.00 v Veliki sejni sobi Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (Kotnikova 38, Ljubljana).

 Septembra lani so svetovni voditelji soglasno sprejeli Agendo 2030 za trajnostni razvoj, ki predstavlja nove usmeritve razvojnih prizadevanj za naslednjih 15 let. Za razliko od razvojnih ciljev tisočletja novo razvojno agendo s 17 cilji trajnostnega razvoja zaznamuje univerzalen pristop do razvoja – cilje trajnostnega razvoja implementirajo tudi države donatorice razvojne pomoči. Novi cilji na uravnotežen način naslavljajo tri dimenzije trajnostnega razvoja (ekonomsko, socialno in okoljsko). Cilji trajnostnega razvoja naslavljajo tudi vprašanje migracij, ki se na nacionalni agendi uvršča visoko od begunske in migrantske krize v preteklem letu. Povečano število prosilcev za azil in oseb z mednarodno zaščito predstavlja izziv tudi za izobraževalni sistem.

 Forum za učitelje Skupaj močnejši bo naslovil teme ciljev trajnostnega razvoja in migracij s poudarkom na vključevanju teh vsebin v izobraževalni sistem. Dodatne informacije o programu in vsebinah najdete v priponki.

 Vašo prijavo pričakujemo na e-naslov info@unaslovenia.org do ponedeljka, 19. decembra 2016.

 Vljudno vabljeni!

 Z lepimi pozdravi, dr. Bojko Bučar, predsednik Društva za ZN

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...