To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Kultura se predstavi

10. januar 2017

Tudi letos vas vabimo k sodelovanju na Kulturnem bazarju, ki bo 30. marca 2017 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Letošnja osrednja tema je kreativnost, kreativno povezovanje (partnerstvo) ter vključevanje kulture v razvoj inovativnih učnih okolij.

Kako lahko sodelujejo UNESCO pridružene šole?

UNESCO šole ali vrtci lahko na razstavnem prostoru predstavijo svoj UNESCO ASP projekt. Predstavitev naj poteka v obliki delavnice ali kot vstop v gledališče in naj traja 30 minut, če bo namenjena otrokom. Če bo delavnica namenjena učiteljem oz. drugim strokovnim delavcem, naj traja 45 minut.

Prosimo vas, da nam do 16. januarja 2017 na naslov barbara.urbanija@gov.si sporočite, ali bi svoj projekt želeli predstaviti na Kulturnem bazarju 2017, da se dogovorimo o nadaljnjih podrobnostih glede predstavitve.


Kaj je Kulturni bazar?

  • celoletni nacionalni projekt za razvoj kulturno-umetnostne vzgoje (KUV),
  • enodnevno strokovno usposabljanje strokovnih delavcev v VIZ, kulturnih ustanovah in širši strokovni javnosti,
  • enodnevna predstavitev kulturnih ustanov na razstavnih prostorih v treh preddverjih CD,
  • enodnevni program za otroke in mladino ter širšo javnost (poudarek je na obisku organiziranih skupin otrok in mladih iz VIZ).

Cilji Kulturnega bazarja so:

  • predstaviti kakovostne projekte in programe s področja kulturno-umetnostne vzgoje (KUV), ki jih ustanove z vseh področij ponujajo za otroke in mladino;
  • okrepiti zavest o pomenu KUV v vzgoji in izobraževanju in širši družbi (pomen KUV za zdrav življenjski slog; za celostni razvoj posameznika, za bralno pismenost …);
  • spodbujati kreativna partnerstva različnih resorjev, ki prepoznajo KUV kot pomemben del projektov/programov na svojih področjih (zdravje, okolje, prehrana …);
  • seznaniti strokovno in širšo javnost s pozitivnimi učinki kakovostne KUV za otroke in mladino;
  • spodbujati ustvarjalnost otrok, mladine in odraslih ter predstaviti možnosti, ki jih ponuja kultura za kakovostno preživljanje njihovega prostega časa.
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...