To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Otvoritev razstave UNESCO ASP šol na temo Vode v prostorih MIZŠ v Ljubljani

29. maj 2017

Danes, v ponedeljek, 29. maja 2017, ob 11. uri je bila v prostorih MIZŠ v Ljubljani otvoritev razstave Unesco šol na temo Vode.

V aprilu so posamezne šole sodelovale s predstavitvijo projektov o vodi, naši naravni in kulturni dediščini, povezani z vodo na 2. slovenskem kongresu o vodah, ki je bil organiziran v Podčetrtku od 19. do 20. aprila 2017. Na pobudo vodje UNESCO središča Pišece Tanje Plevnik je nastal tudi razpis za najboljše fotografije o vodi. Tako je bila na kongresu v Podčetrku objavljena tudi serija izvrstnih fotografij na temo vode, ki so jih prispevale posamezne šole UNESCO ASP mreže. 

Razstava skupaj s predstavitvami posameznih projektov se je iz Podčetrka selila v Ljubljano. V naslednjem šolskem letu bo obiskala še nekaj šol širom Slovenije.

Današnjega slovesnega dogodka, ki so ga pripravili na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece ob koordinaciji Tanje Plevnik, je vse navzoče pozdravila ministrica dr. Maja Makovec Brenčič, predsednik Slovenske nacionalne komisije za Unesco dr. Stanislav Pejovnik in ravnateljica OŠ Maksa Pleteršnika Pišece ga. Nuška Ogorevc. Vsi so poudarili pomen vode za življenje, pomen vode kot ustavne kategorije in motivacijo za ohranjanje njene kulturne dediščine v lokalnem okolju.   

V priložnostnem programu, ki ga je povezovala mag. Barbara Urbanija, so sodelovale učenke omenjene šole z umetniško besedo in pesmijo, zaigrano na citrah. 

Na otvoritvi razstave so bili poleg uslužbencev ministrstva še generalna sekretarka Slovenske nacionalne komisije za Unesco ga. Marjutka Hafner, Jože Bogataj, nacionalni koordinator UNESCO ASP mreže slovenskih šol in vrtcev ter drugi predstavniki SNKU.

Razstava bo za zaposlene MIZŠ na ogled do konca junija.  

Jože Bogataj, nacionalni koordinator UNESCO ASP 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...