To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Pesniško-dramski natečaj za mlade na Devinskem gradu

18. julij 2017

Devinski grad ter pobuda Pravica do dialoga Svetovnega mladinskega foruma razpisujeta 14. Mednarodni natečaj za mlade pesnike in dramatike Castello di Duino. Ta grad, že stoletja v lasti rodbine Thurn und Taxis, je med pesniki seveda svetovno znamenit po zaslugi Rilkeja in njegovih Devinskih elegij.

Natečaj je namenjen literatom do tridesetega leta, posebno pozornost pa posveča tistim, ki še niso dopolnili 16. leta. Tekmovanja so tri: podeljenih bo več nagrad za pesem v dolžini do 40 verzov, za krajši dramski prizor (do deset tisoč znakov) ter za šolski pesniški projekt, na katerega se ne prijavljajo sami avtorji, temveč učitelji s svojimi pesniškimi skupinami. Nagrade za posamezne kategorije so različne, nekatere vključujejo tudi obvezno donacijo v dober namen, ki ga določi sam nagrajenec.

Poleg pesniških izvirnikov so potrebni še prevodi v italijanščino, angleščino, francoščino ali španščino, dramska besedila pa sprejemajo le v italijanščini.

Na povezavah sta besedili razpisa in prijavnice v italijanščini in angleščini, rok za prijavo je 31. oktober za pesmi posameznikov, 30. november za dramska besedila in 31. december za šolske oz. skupinske projekte.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...