To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

14. Plečnikov tabor

Tip projekta: Nacionalni z mednarodno udeležbo
Nosilec: Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana

Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana bo v šolskem letu 2017/18 izvedla že 14. interdisciplinarni raziskovalno-ustvarjalni Plečnikov tabor za dijake GJP in za dijake ostalih srednjih šol in gimnazij iz Slovenije in zamejstva, ki bi jih udeležba zanimala. Tabor bo predvidoma potekal od 16. do 19. junija 2018 v CŠOD Soča v Tolminu. V avtentičnem okolju bodo dijaki raziskovali pojave iz naravnega okolja in spoznavali zgodovinske dogodke na območju Posočja, s čimer bomo na izviren način obeležili 100. obletnico konca 1. svetovne vojne.

Temeljni cilj projekta je, da dijaki v avtentičnem okolju nadgradijo znanja in raziskovalne veščine, ki jih sicer pridobivajo pri pouku, pri tem pa se tudi družijo z vrstniki iz Slovenije in zamejstva ter si pridobivajo nove izkušnje. V ta namen pripravljamo tudi več delavnic za medsebojno spoznavanje in medkulturni dialog.
Poleg terenskega raziskovanja bomo udeležencem ponudili tudi športne dejavnosti in udeležbo na jezikovnih delavnicah. Vsako leto namreč na tabor poleg domačih povabimo tudi tuje učitelje, ki na šoli delujejo v okviru nadaljevanja projekta Obogateno učenje tujih jezikov ali pa pri nas gostujejo kot prostovoljci.
Z vsebinami tabora dijaki razvijajo kompetence povezane z vzgojo in izobraževanjem za trajnostni razvoj (VITR), ki so obvezni cilji kurikula Okoljska vzgoja (MIZŠ).
Z vključevanjem udeležencev iz zamejstva in tujih učiteljev v tabor vnašamo tudi medkulturno razsežnost.
Kot doslej si bomo prizadevali za dobro počutje udeležencev in za ustrezen medijski odmev tabora.

VABILO

PRIJAVNICA

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...