To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Dobre vesti iz naše šole in našega mesta/kraja

Tip projekta: Mednarodni
Nosilec: Osnovna šola Ledina

V okviru projekta učenci raziskujejo in soustvarjajo dobre vesti na svoji šoli na UNESCO temo trajnostnega razvoja, ki vodi k varstvu okolja (plastika v okolju in umetnosti), in jih predstavijo drugim šolam kot primer uspešne prakse za poglabljanje in utrjevanje ciljev UNESCA skozi štiri stebre izobraževanja.

V projektu lahko sodelujejo vrtci, osnovne šole in srednje šole.

Delo načrtujemo za dve šolski leti: središče zanimanja sodelujočih bo plastika v okolju (onesnaževanje in možnosti recikliranja) in umetnosti (ponovna uporaba plastike v umetniške namene).

V šolskem letu 2018/19 vabimo k sodelovanju na natečaju PLASTIKA V OKOLJU IN UMETNOSTI. Izdelki bodo predstavljeni drugim šolam kot primer uspešne prakse na skupnem srečanju z razstavo del.

Navodila za sodelovanje:

Na šoli zbirajte plastični odpadni material, izbranega fotografirajte in ga nato uporabite za izdelavo uporabnega izdelka ali umetniškega dela. Napišite navodilo za izdelavo. Med procesom izdelave naredite tri fotografije ali en videoposnetek. Ko zaključite, fotografirajte tri najbolj domiselne izdelke.

Do 15. aprila 2019 po elektronski pošti pošljite:

  • fotografije treh najbolj domiselnih izdelkov;
  • navodila za izdelavo treh domiselnih izdelkov;
  • tri fotografije procesa izdelave enega najbolj domiselnega izdelka ali en kratek videoposnetek le-tega;
  • napišite, čemu izdelki služijo;
  • dodajte avtorja, razred in mentorja.

Komisija bo izbrala tri najbolj domiselne, izvirne predmete, avtorji teh bodo prejeli posebna priznanja.

Svojo uspešno prakso med šolskim letom izmenjujejo z vrstniki iz drugih šol v Sloveniji in tujini preko videokonferenc, sodelovanja pri spletnem časopisu, na natečaju in srečanj v živo v Mariboru na srečanju gledaliških skupin (OŠ Leona Štuklja) ter na tridnevnem taboru na Senovem (OŠ XIV. divizije Senovo).

V šolskem letu 2019/20 bomo delo nadgradili z raziskovalnim delom, literarnimi in likovnimi izdelki in iz najuspešnejših prispevkov pripravili skupno publikacijo.

 

Koordinatorica: Tatjana Klančar

tatjana.klancar@o-ledina.si

 

VABILO

PRIJAVNICA

EVALVACIJA PROJEKTA

OPIS PROJEKTA

OPIS PROJEKTA (angleščina)

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...