Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Dobre vesti iz naše šole in našega mesta/kraja

Tip projekta: Mednarodni
Nosilec: Osnovna šola Ledina

V okviru projekta učenci predstavljajo in soustvarjajo dobre vesti na svoji šoli, na poljubnem področju delovanja, ki vodijo k udejanjanju vrednot, in jih predstavijo drugim šolam kot primer uspešne prakse za poglabljanje in utrjevanje ciljev UNESCA skozi štiri stebre izobraževanja.

Delo smo načrtovali za dve šolski leti: obe leti učenci aktivno pripravljajo gradiva o svoji uspešni praksi (ali več praks) za spletno glasilo skozi objektiv in besedo.

Prvo leto dela v projektu so se odzvali na natečaj Vrednote naše šole skozi objektiv, v naslednjem letu 2017/18 pa pripravijo gradivo preko besede in fotografije za skupno publikacijo,  s katero bodo prispevale v izmenjavo uspešno prakso s svoje šole.

Svoja dognanja izmenjujejo z vrstniki iz drugih šol v Sloveniji in tujini. Med šolskim letom se šole in vrtci povezujejo preko videokonferenc, sodelovanja pri spletnem časopisu, natečaju in srečanj v živo v Mariboru na srečanju gledaliških skupin (OŠ Leona Štuklja) ter na tridnevnem taboru na Senovem (OŠ XIV. divizije).

Skozi besedo in objektiv lahko iščejo, kaj se v šoli dogaja tudi glede na aktualne UNESCO teme: globalno državljanstvo, zbliževanje kultur, otrokove pravice, mir, medkulturno učenje, izobraževanje za trajnostni razvoj, vloga ZN pri reševanju svetovnih problemov …

V tem okviru v šolskem letu 2017/18 pripravimo skupno publikacijo.

PRIJAVNICA

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...