To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

GimMUN Ptuj 2018

Tip projekta: Mednarodni
Nosilec: Gimnazija Ptuj

Konferenca GimMUN (Gimnazija Ptuj Model United Nations) predstavlja simulacijo zasedanja Organizacije Združenih narodov. Na GimMUN Ptuj 2016, ki je bila prva tovrstna konferenca v Sloveniji je sodelovalo okoli 120 udeležencev iz številnih slovenskih ter tujih šol, na GimMUN Ptuj 2017 je bilo 150 udeležencev. Na konferenci, ki bo potekala od 17.-20. marca 2018 načrtujemo okoli 170 udeležencev (okoli 120 iz drugih šol).

Na konferenci delegati zastopajo stališča neke določene države ter v dialogu z ostalimi delegati iščejo najboljše možne rešitve za pereče globalne probleme. Delujejo v različnih komitejih: človekove pravice, okoljska vprašanja, varnostni svet in UNESCO. Poleg poglobljenega znanja o aktualnih problemih, udeleženci konference razvijajo socialne in komunikacijske veščine, sposobnost komuniciranja v tujih jezikih (celotna konferenca poteka v angleškem jeziku), seznanijo se z delom diplomata ter mednarodnimi odnosi.

Projekt je pomemben, ker mladim ponuja izjemno izkušnjo sodelovanja na mednarodni konferenci. Mladi, ki sodelujejo ogromno pridobijo na samoiniciativnosti, samozavesti, naučijo se spoštovati sebe in druge. Z aktivnim ukvarjanjem s perečimi globalnimi problemi vrednote kot so spoštovanje človekovih pravic, trajnostni razvoj, mir, spoštovanje in ohranjanje kulturne dediščine… postanejo del njih, tako da se aktivno vključujejo v iskanje rešitev na globalnem in lokalnem nivoju.

Konferenca je tudi odlična priložnost za osveščanje širšega okolja o UNESCO ciljih, saj se konferenca priteguje pozornost medijev in lokalnega okolja nasploh

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...