To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Gorniški tabor v Vratih

Tip projekta: Nacionalni z mednarodno udeležbo
Nosilec: Osnovna šola 16. decembra Mojstrana

Gorniški tabor ima na naši šoli že bogato tradicijo. Septembra 2017 bomo organizirali že 23. Udeleženci tabora bodo učenci 9. razreda naše šole, vabimo pa tudi učence 7., 8. in 9. razredov drugih UNESCO šol in njihove mentorje.

Temeljni cilji projekta so prenašanje izročila gorniške kulture na učence, posredovanje znanj in veščin s področja gorništva (bodoči gorski reševalci in gorniki), omogočanje pristnega stika z naravo in premagovanja naporov pri gibanju v gorah, razvijanje ekološke osveščenosti in zavedanja o pomembnosti ohranjanja neokrnjenega alpskega sveta, vzporedno s tem pa povezovanje z drugimi šolami ob skupni dejavnosti, razvijanje družabnosti, tolerantnosti in drugih socialnih veščin ob skupnem delu.

Tabor bo potekal 5 nepozabnih dni v Triglavskem narodnem parku, kjer si bomo naš Triglav ogledali z različnih zornih kotov. Udeleženci bodo tudi tokrat spoznali veščine gorništva, oblikovali pozitiven odnos do narave, premagovali napore na planinskih izletih po Julijskih Alpah (Bivak 4, Luknja, Vrtaška Planina, ...), uresničevali načela sodelovanja, sožitja in spoštovanja različnih navad in kultur, se družili in sklepali nove prijateljske vezi.

Glavna dejavnost tabora so sicer planinski izleti, vendar pa udeleženci doživijo mnogo več. Poleg ogleda Planinskega muzeja, učenja uporabe defibrilatorja, sodelovanja na likovni in literarni delavnici, se preizkusijo tudi v orientaciji v naravi, prisluhnejo zanimivim predavanjem in predstavitvi reševanja v gorah, zapojejo ob tabornem ognju ter uživajo v družabnih in socialnih dejavnostih.

V projekt so vključeni delavci šole, GRS, člani PD,starši in Občina Kranjska Gora.

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...