To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Jezikajmo - zbliževanje kultur

Tip projekta: Nacionalni z mednarodno udeležbo
Nosilec: Osnovna šola prof. dr. Josipa Plemlja Bled

Na naši šoli se vsako leto v mesecu aprilu odvija FESTIVAL JEZIKAJMO  ̶  ZBLIŽEVANJE KULTUR, ki ga v okviru UNESCOVEGA  NACIONALNEGA  PROJEKTA  Z MEDNARODNO UDELEŽBO organizira Osnovna šola prof. dr. Josipa Plemlja Bled. Na festivalu sodelujejo osnovne in srednje šole iz Slovenije ter dve šoli iz tujine (OŠ Beljak, OŠ Trbiž). Na prireditvi, ki  se odvija v šolski telovadnici,  učenci prepletajo gledališče, glasbo in ples v različnih jezikih. Na odru učenci nastopajočih šol poudarjajo strpnost, kulturno raznolikost in enakovrednost. Občinstvo sestavljajo učenci tretje triade naše šole, ki si prireditev ogledajo kot kulturni dan.

Glavni cilj projekta je, da se učenci seznanijo z raznolikostjo tujih jezikov in medkulturnimi razlikami ter se tako učijo načela zbliževanja kultur. Ponosni smo, da v enem dnevu prepletemo mnogo kultur in jih uspemo združiti v eno zgodbo, hkrati pa se veselimo druženja na prihodnjih festivalih Jezikajmo, za katere si želimo, da postanejo tradicija naše šole.

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...