To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Kaj skriva naša voda? Ex tempore

Tip projekta: Nacionalni
Nosilec: Osnovna šola Vincenzo e Diego De Castro Piran

Ta projekt razpisujemo glede na pomembnost ohranjanja voda na našem planetu in v naši državi.

Učenci pri delu na projektu spoznavajo svoje okolje. Vsak kraj ima v svoji bližini jezero, reko, izvir, kal, mlako, nekateri morje. Spoznavamo svoje okolje ter naravno in kulturno dediščino svojega kraja nekoč in danes. Učimo se in raziščimo skrivnosti  »svoje vode«. V različnih tehnikah naslikajmo kar vemo, da je ali da je nekoč bilo v bližnji reki, jezeru, mlaki… Lahko so to živali, rastline, bitja iz legend ali pripovedi. Ugotovili bomo zakaj živijo določena bitja prav v dani vodi. Korelacija predmetov: biologija, kemija, likovna umetnost, zgodovina, zemljepis, jeziki, tehnika.

Šole in zavodi pošljejo svoja dela (5 lik. izdelkov) in kratko poročilo o delu in številu udeleženih v projektu. Dela bomo sprejemali na naši šoli, po pošti, do 15. marca 2018.

Zaključek projekta bomo predstavili z razstavo lik. del na odprtem, na Tartinijevem trgu v Piranu, dne 22. marca 2018 na Mednarodni dan voda.

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...