To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Kapljice življenja

Tip projekta: Nacionalni
Nosilec: Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec

Projekt Kapljice življenja bo kot doslej tudi v prihodnje obravnaval okoljske probleme in ozaveščanje učencev o nujnosti ohranjanja kulturne dediščine, obravnavali bomo svetovne probleme in iskali rešitve zanje.

Vsako leto pod skupnim naslovom Kapljice življenja na skupnem srečanju članov Unesco tima izberemo temo, ki je v samem bistvu dovolj široka za obravnavo predvidenih ciljev. Tako smo v preteklih letih obravnavali vodo, hrano, zdravje, zemljo in energijo. Za naslednje leto pa nameravamo temo določiti ob aktivnostih načrtovanja za prihodnje šolsko leto, to je konec meseca junija.

Tudi v prihodnjem letu bomo izvedli, sedaj že dodobra utečeno medpredmetno povezovanje in projektni dan, kot zaključek projekta. S projektnim dnem bomo obeležili svetovni dan zdravja, 7. april. Načeloma bomo ohranili tradicijo dosedanjega izvajanja projektnega dne z izvedbo delavnic in zaključne prireditve, pri čemer bomo po potrebi v izvedbo projektnega dne vključili tudi lokalna društva in zunanje sodelavce.

Vse sodelujoče šole bodo v projekt vključene z lastnim prispevkom o delu na izbrano temo, ki bo izvedeno v času trajanja projekta na lastni šoli.

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...