To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Kralj Matjaž pod goro Peco

Tip projekta: Nacionalni
Nosilec: Osnovna šola Črna na Koroškem

Za Črno na Koroškem ima kralj Matjaž prav poseben pomen. Legendo o njem poznajo že naši najmlajši. Velikokrat ga obiščemo v njegovi votlini na Peci, rišemo gradove, pišemo pesmi in ga obujamo v naših spominih. Ker želimo ohraniti ta del naše kulturne dediščine in jo predstaviti tudi drugim, smo se odločili za projekt, ki bi kralja Matjaža in naš kraj približal čim večjemu številu ljudi.

Konec januarja vsako leto v Podpeci pri Črni gradimo gradove kralja Matjaža. Zato si želimo, da bi učenci/dijaki Unesco šol in šol v Koroški regiji sodelovali v našem projektu in se udeležili tabora Kralja Matjaža. Na taboru bodo udeleženci spoznali Črno in okolico, se družili in skupaj ustvarjali snežne gradove. Druženje bo trajalo dva dneva (zadnji vikend v januarju). V petek popoldne se udeleženci zberejo, se spoznajo, sodelujejo v različnih ustvarjalnih delavnicah, spoznavajo Črno in okolico, izdelajo načrte za gradnjo in uživajo v druženju. Naslednji dan poteka gradnja v Mitneku v Podpeci. Šole zaključijo z gradnjo pred ostalimi graditelji in po razglasitvi nagrad graditeljem in nagrajencem foto natečaja ter končni evalvaciji se tabor zaključi. V okviru projekta vsako leto razpišemo tudi foto natečaj, ki je vezan na zimski čas, tako da se lahko vključijo tudi učenci/dijaki, ki jim je blizu ta smer ustvarjanja.

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...