To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Likovni ex tempore v ustvarjalnem drevoredu

Tip projekta: Nacionalni z mednarodno udeležbo
Nosilec: Osnovna šola Rodica

Ustvarjalni drevored bo v sredo, 30. maja 2018, v slikovitem grobeljskem drevoredu. Gre za projekt, kjer se prepletata likovna umetnost in ustvarjalnost vseh vrst. Letos se bomo posvetili povezovanju s samim sabo in spoznavali različne načine, ki doprinesejo k sprostitvi in kreiranju pozitivne prihodnosti.

V uvodnem delu se bodo učenci udeležili različnih delavnic (joga, meditacija, ustvarjanje mandal …) z namenom, da se sprostijo, povežejo sami s sabo in se pripravijo na glavni del likovnega ex-tempora, kjer bo letošnja vsebina izdelovanje skupinskih mozaikov. Udeleženci projekta bodo s sabo prinesli koščke keramike in jih nato simbolično izmenjali med sabo in v skupini izdelali mozaik, ki bo pustil večni pečat druženja, povezovanja in likovnega ustvarjanja.

Za vzdušje v drevoredu bodo že tretje leto zapored skrbeli »ulični umetniki« - učenci, ki se bodo predstavljali s plesom, glasbo in drugimi načini izražanja. V drevoredu pa bomo ponovno odprli tudi »Kavarnico umetnikov«, ki bo skrbela za lačne in žejne želodčke ter zadostno količino energije za ustvarjanje.

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...