To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Likovni Ex Tempore

Tip projekta: Nacionalni z mednarodno udeležbo
Nosilec: Osnovna šola Šempas

Glavni namen projekta je spoznavanje kulturne dediščine, skupno umetniško ustvarjanje in druženje med učenci in dijaki iz osnovnih in srednjih šol, šol s prilagojenim programom in invalidno mladino, med vrstniki iz različnih jezikovnih okolij (Slovenija, Italija). Skozi likovno ustvarjanje in druženje učenci spoznavajo kulturno dediščino in moderne tokove v umetnosti (sodelovanje z domačimi umetniki, npr. BridA – Zavod za sodobno umetnost, Šempas).

Izvajamo ga jeseni (konec septembra ali začetek oktobra), na območju vasi, ki spadajo pod šolski okoliš OŠ Šempas: Šmihel, Ozeljan, Vitovlje, Osek, Šempas.

Srečanje učencev, dijakov in mentorjev se začne s sprejemom sodelujočih in kulturnim programom. Sledi mu voden ogled kraja in likovno ustvarjanje ter sodelovanje v različnih likovnih delavnicah pod vodstvom mentorjev, na različnih lokacijah po celem območju. Celodnevno dogajanje se zaključi s postavitvijo razstave ustvarjenih likovnih del, sproščenim druženjem učencev in dijakov, zaključno prireditvijo s podelitvijo priznanj za sodelovanje ter srečanjem in strokovnim posvetom – izmenjavo mnenj in izkušenj mentorjev likovne umetnosti.

V našem projektu bo prišlo do povezovanja v živo in na daljavo: skupnemu ustvarjanju in druženju bo sledila skupna likovna razstava in razstava fotografij dogodka. Povratne informacije in izmenjava foto materiala, kasnejša izmenjava šolskih glasil, objava na spletnih straneh šol. Načrtujemo obisk šole v Nabrežini.

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...