To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Mednarodni Unescov tabor "Premikamo meje"

Tip projekta: Mednarodni
Nosilec: Osnovna šola Maksa Pleteršnika Pišece

Mednarodni Unescov tabor »Premikamo meje« se je letos dogajal v duhu mednarodnega leta trajnostnega turizma, zato njegov podnaslov: POTI, POTICE IN RAZPOTJA. V sodelovanju z mnogimi lokalnimi in regijskimi zavodi in društvi smo poskusili oblikovati primer dobre prakse odpiranja šole v lokalni prostor in odpiranje tega prostora preko lokalnih meja. Kako neko okolje narediti prepoznavno in privlačno, ne da bi pri tem izgubili ravnovesje med ekološko zavestjo, žlahtno tradicijo (dediščino) in sodobnim načinom življenja tako gostov kot domačinov. Raziskovali smo, spoznavali, ustvarjali, se družili in učili drug od drugega. Tabora se je udeležila večina šol UNESCO središča Pišece, nekaterešole slovenske mreže ter nekaj šol iz tujine (Slovenija, Hrvaška). Tabor se je odvijal med 23. in 27. oktobrom v Pišecah.

Z modrim stolom ob žici

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...