To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Mirovniški festival v Slovenj Gradcu

Tip projekta: Nacionalni z mednarodno udeležbo
Nosilec: Prva osnovna šola Slovenj Gradec

Projekt je zasnovan na vsebinah, ki jih v tekočem letu Unesco obeleži kot mednarodno leto in na vsebinah, ki jih Unesco obeležuje za mednarodno desetletje. Leto 2017 je torej mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj. Ob podpori MO Slovenj Gradec, s sodelovanjem zunanjih strokovnjakov in institucij ter s pomočjo številnih staršev in starih staršev izpeljemo Mirovniški tabor na šoli (nacionalni projekt z mednarodno udeležbo - Mirovniški festival v Slovenj Gradcu) v mesecu septembru. Projekt vpliva na profesionalni razvoj učitelja, saj je učitelj nenehni raziskovalec, načrtovalec, organizator, svetovalec in vzgojitelj. Učitelji preizkušamo in odkrivamo boljše načine dela, sodelovanje, skušamo razgibati moč skupine, ob enem pa spodbujamo in skrbimo za razvoj posameznika. S tem, ko učitelj pri učencu spodbuja željo in veselje do tematike projekta, razvija učenec sposobnost samostojnega izobraževanja in radovednost duha. Učitelj mentor gradi na znanju, ki ga otroci imajo, jih spodbuja, da bodo iskali nove vire, informacije, prenašali znanje na druga področja, na druge udeležence in si s tem znanje povečali. Učenci razvijajo sposobnosti opazovanja, logičnega mišljenja in bogatijo čustvovanje. Pridobitev je, da skoraj vedno izhajamo iz otroka, z njim sodelujemo, iščemo rešitve pri delu, skratka postanemo partnerji. To delo povezuje vse otroke na šoli; starejše in mlajše, razvija dobre odnose med učenci in učitelji, krepi sodelovanje med učitelji in spodbuja sodelovanje med šolo in širšo skupnostjo. Vsakič znova se veselimo, da bom v teh dneh ponovno doživljali izkušnje prijateljstva, skupnega bivanja in ustvarjanja. Med seboj smo se povezali tisti, ki verjamemo v moč učenja, raziskovanja, sodelovanja, prijateljevanja in skupnega življenja.

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...