To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Pletemo niti mreže z jubilejem OŠ Griže

Tip projekta: Mednarodni
Nosilec: Pletemo niti mreže z jubilejem OŠ Griže

Učen človek je vedno bogat (latinski pregovor).

V šolskem letu 2017/2018 praznujemo 180-letnico šolstva v Grižah. Prva oblika poučevanja so bile nedeljske šole, nato trivialka, večrazrednica, osemletka in današnja devetletka.

Polnopravna članica mreže Unescovih šol je naša šola postala 2. oktobra 1999. V maju 2002 je šola pričela z izvajanjem  nacionalnega Unescovega projekta: Naravoslovnega tabora za osnovnošolce.

Na šoli sta poučevala: pesnica Anica Černejeva (1921/22) in slovenski skladatelj Radovan Gobec (1929-1934), ki sta pustila velik pečat v slovenski kulturi in našem šolskem prostoru. Na šoli so se šolali mnogi, ki delajo na odgovornih delovnih mestih. Omeniti velja vsaj nekatere: dramskega igralca Marjana Hlasteca, prevajalca Nikolaja Ježa, mikrobiologa dr. Miroslava Petrovca, slikarja Adija Pirtoška, Bogdana Potnika in akademskega slikarja Rudija Španzla.

V spoštovanju in duhu nekdanjega časa bomo mednarodni Unescov projekt Pletemo niti mreže z jubilejem OŠ Griže izvedli v četrtek, 12. 10. 2017, na OŠ Griže. K sodelovanju bomo povabili Unescove vrtce in šole, vrtce in šole Spodnje Savinjske doline ter iz tujine: Avstrije, Hrvaške in Srbije. Aktivnosti bomo začeli s sprejemom udeležencev in kratkim uvodnim pozdravom. Sledilo bo delo v delavnicah, v katerih bodo udeleženci spoznavali pouk nekoč: lepopis, računanje, lepo vedenje, petje, ročna dela, telovadbo, prirodopis in verouk. Po delu v delavnicah bo sledilo kosilo s sprostitvenim časom. V avli šole bo razstava posvečena zgodovini šolstva v našem kraju. Mentorji Unescovih šol si bodo ogledali stalno razstavo Grofje Celjski končno doma v Pokrajinskem muzeju v Celju. Delo bomo zaokrožili z zaključno prireditvijo v telovadnici šole.

Vabljeni, da skupaj obeležimo naš jubilej.

Prijavnica za sodelujoče vrtce

Prijavnica za sodelujoče OŠ in SŠ

Delavnice Unesco tabor

 Vabilo na zaključno prireditev

Časovnica projekta

Opis projekta

Šole, ki niso članice Unesco mreže šol Slovenije in so sodelovale v projektu:                                          OŠ Petrovče, OŠ Šempeter v Savinjski dolini, Vrtci občine Žalec - Enoti Liboje in Griže, OŠ Dušana Flisa Hoče.

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...