To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Razglednica iz domačega kraja in Ljubljane

Tip projekta: Nacionalni
Nosilec: Osnovna šola Toneta Čufarja

Razpisati želimo projekt, s katerim bi učenci skozi sliko predstavili kulturo domačega kraja. Ob tem bodo pozorni na vse, kar so ljudje, ki tvorijo domači kraj, ustvarili skozi preteklost. Na vse naravne danosti, ki jih imajo, pa tudi na vse dosežke človeške omike, na dosežke, ustvarjene z modrostjo, prodornostjo, izvirnostjo, pametjo in pridnimi rokami naših prednikov. Na vse stvari, vseh vrst in oblik, vseh okusov, barv in velikosti.

Rezultat projekta bo razglednica domačega kraja, kot ga vidijo učenci. Ob zaključku pa še prav posebna razglednica - Razglednica iz Ljubljane - glavnega mesta, na katerega moramo biti ponosni. Naslikali pa jih bodo udeleženci zaključnega srečanja.

Urejenost okolja, tako notranjega kot zunanjega, vplivata na splošno počutje vseh udeležencev kot tudi obiskovalcev ali zunanjih uporabnikov prostora. Ob pomoči pridnih rok učencev, njihov mentorjev ter morebitnih zunanjih sodelavcev nameravamo postaviti potujočo razstavo »Razglednica iz Ljubljane« in s tem popestrili notranjost ali zunanjost šole ter pripomoči k boljšemu in vedrejšemu počutju uporabnikov šolskih površin.

Projekt vključuje strpnost in sodelovanje med vsemi udeleženci projekta. Sprejemanje njihovih mnenj in predlogov ter s tem prejemanje drugačnosti. Z izpeljavo aktivnosti, v šolah in na zaključni prireditvi bomo poskrbeli za osebnostni razvoj vsakega posameznika, tkanju prijateljskih vez, medkulturnem učenju, spoznavanju kulture domačega kraja in glavnega mesta – ogled znamenitosti, opazovanju uličnega, družabnega in poslovnega življenja v glavnem mestu ter delujočih umetnikov na tem področju.

Ob tem se bodo vsi udeleženci projekta drug od drugega učili, razvijali spretnosti in veščine, sodelovali, se spoznavali, družili in zabavali. Dosegli bomo cilje: polepšanje okolja, v katerem učenci preživijo tekom šolanja več kot polovico aktivnega dela dneva kot tudi leta, krepitev prijateljskih vezi ter dvigovanje kakovosti bivanja.

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...