To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Tabor ustvarjalcev dobrih vesti

Tip projekta: Nacionalni z mednarodno udeležbo
Nosilec: Osnovna šola XIV. divizije Senovo

Tabor ustvarjalcev dobrih vesti bomo izvedli 2., 3. in 4. junija 2018 na Osnovni šoli XIV. divizije Senovo. To bo 12. tabor zapovrstjo; kot vsi doslej bo 3-dnevni.

Na začetku 3-dnevnega druženja in ustvarjanja bo kulturni program, ki ga bomo soustvarile vse sodelujoče šole: igrane in pevske točke, predstavitve šol in krajev. Nato bomo spoznavali bogato dediščino Senovega, mejnike v razvoju in sedanji utrip dela in življenja v njem. Popoldne bodo delavnice povezane z rdečo nitjo – vrednotami. Vodile jih bomo mentorice projekta in kakšen zunanji mentor (sodelovanje je že potrdila ga. Jožica Pika Gramc z ZŠ, enota Ljubljana in predstavnik Arnes-a).

Drugi dan bo UNESCO dan. Posvetili se bomo Unesco temam in ciljem: pripravili kviz, poglobili vedenje o posvojenih spomenikih, pomenu zdravega okolja, ekovrtov in učilnic na prostem (ena od dejavnosti bo potekala v naši učilnici na prostem ob vrtu). Strpnemu dialogu in sprejemanju ter vrednotenju različnih stališč bo namenjena okrogla miza z gostom  (besedni umetnik in interpretacija njegovih del ali varuhinja človekovih pravic). Popoldanske delavnice bodo ustvarjalne – prenašanje znanj na mlade, priložnostna darila in literarna delavnica (Koga za soseda). 

Tretji dan bo ekskurzija, ki bo sledila temam UNESCA: skrb za trajnostni razvoj in dediščino Učenci/gostje bodo nočili pri vrstnikih. Glavni nameni so druženje, življenje v raznolikosti, učenje strpnosti, osebnostna rast in s tem krepitev samopodob, prenašanje znanj in izkušenj med generacijami, ozaveščanje o pomenu skrbi za okolje in razvoj. Poudarek bo na vrednotah: knjiga, solidarnost,  bogatenje z raznolikostjo, zdravo okolje, strpnost, ustvarjalnost, prijateljstvo in razumevanje.

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...