To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Torkarjeva likovna kolonija

Tip projekta: Nacionalni
Nosilec: Osnovna šola Koroška Bela Jesenice

V letu 2018 bomo na OŠ Koroška Bela Jesenice organizirali izvedbo sedme likovne kolonije za učence Unesco osnovnih šol in njihove mentorje.

Začetne poti umetniškega ustvarjanja Jaka Torkarja so se pričele v teh krajih, zato smo se odločili, da gre kultura umetniškega ustvarjanja otrok po njegovih sledeh.

Vabljene bodo tudi šole bližnjih regij, ki še niso vključene v Unesco šole. Preko razpisa računamo prijavo okrog 70 učencev. Mentorji bodo izbrali 3 učence njihove šole, ki si bodo sodelovanje na likovni koloniji zaslužili s svojim ustvarjalnim delom tekom šolskega leta. Tudi mentorji bodo vključeni v likovno kolonijo.

Prijavljene učence se porazporedili v likovne delavnice (risanje, slikanje, kiparstvo in dig. fotografija). Delavnice so razdeljene v 4 sklope, vse pa povezuje tematika; (določena tekom šolskega leta v povezavi z Unesco temo). Likovna kolonija bo potekala na prostem, razen delavnice kiparstva, ki se bo izvajala v prostorih šole. Učenci so bodo predstavili tudi z digitalno fotografijo.

Teden dni kasneje bo skupinska slavnostna otvoritev razstave že sedme Torkarjeve likovne kolonije. Podeljene bodo plakete in priznanja za izbrana dela.

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...