To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Učenec poučuje: Okolje v katerem živim

Tip projekta: Nacionalni z mednarodno udeležbo
Nosilec: IV. osnovna šola Celje

Vsebina letošnjega projekta »UČENEC POUČUJE« ob dnevu učiteljev je OKOLJE V KATEREM ŽIVIM.

Ob svetovnem dnevu učiteljev smo dan želeli obeležiti malo drugače. Učencem smo dali možnost, da se sami preizkusijo v vlogi učitelja, da so sami oblikovalci učnega procesa.

Projekt se izvaja na prijavljenih šolah, vodji projekta se pošlje prijavnica, po koncu pa še evalvacijsko poročilo.

Učence dva teden pred dogodkom obvestimo, da se lahko prijavijo za poučevanje izbranega predmeta v izbranem razredu. Po prijavi učenec dobi od učitelja učno vsebino, ki jo bo predstavil pred razredom. Učenec se mora na uro pripraviti s pisno pripravo. Učitelj, učencu, ki bo učil, svetuje in pomaga do izvedbe. Torej se učenci za en dan prelevijo v učitelje. Učitelji so ta dan opazovalci, pomočniki in mentorji učencem - učiteljem. Starejši učenci lahko poučujejo tudi v nižjih razredih. Evalvacijo poučevanja učencev izvedemo pri naslednjih urah pouka ali pri RU. K sodelovanju se lahko povabi tudi zunanje sodelavce.

Prijavnica Učenec poučuje

Poročilo Učenec poučuje

Šole, ki so sodelovale v projektu pa niso članice UNESCO mreže šol Slovenije:                                     OŠ Lava Celje, I. osnovna šola Celje, OŠ Frana Roša Celje, Šolski center Ptuj - Strojna šola, OŠ Dušana Flisa Hoče, OŠ Djura Jakšića Zrenjanin

 

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...