To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Unesco ima talent

Tip projekta: Nacionalni
Nosilec: Osnovna šola Cvetka Golarja

Imate na šoli veliko talentov?
Učenci radi plešejo?
Mogoče pojejo ali pa igrajo na inštrument?
Radi imitirajo?

Če ste vsaj na enega od teh vprašanj v mislih odgovorili z DA, ste ravno prava šola, da se pridružite našemu nacionalnemu projektu »Unesco ima talent«.

Kako smo si zamislili?

Pri nas naredimo tako, da se kandidati prijavijo na avdicijo, kjer pokažejo svoje skrite adute trem žirantom. V mesecu marcu se najboljši med njimi z avdicije predstavijo v polfinalu, kjer izmed nastopajočih ocenjevalna komisija izbere 8 finalistov, 2 finalista pa z glasovanjem izberejo gledalci (učenci) v dvorani. Konec meseca aprila se odvije veliki finale v Športni dvorani Trata, kjer v nabiti dvorani priredimo pravo zabavo. Predlagamo vam, da na šoli na kakršenkoli način izberete »zmagovalca«. Lahko so to avdicije, lahko ga izžrebate, lahko ga izberejo učenci … načinov je res veliko. Zmagovalec bi potem aprila prišel na našo šolo, kjer bi skupaj z zmagovalci iz drugih šol priredili res zabaven in zanimiv dogodek, na katerem bi se predstavili vsi zmagovalci šol. Ker je bistvo našega projekta sprejemanje drugačnosti, strpnost in sodelovanje, je ključnega pomena, da z dogodkom učence naučimo, da ni pomembno zmagati, temveč sodelovati. Razvijali oziroma spodbujali bomo različne talente, vključevali vse učence in tako krepili sprejemanje.

Zares se veselimo vseh prijav, predvsem pa zaključnega dogodka, saj vsi potrebujemo druženje.

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...