To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

UNESCO VRTIČKI: V sodelovanju z naravo sam pridelam hrano

Tip projekta: Nacionalni
Nosilec: Osnovna šola Zreče

S projektom želimo otroke navdušiti za sobivanje z naravo, spremljanje rasti in razvoja rastlin, hkrati pa poudariti pomen samooskrbe na ekološki način. Tudi v letošnjem šolskem letu nadaljujemo z raziskovanjem kako na naravnem zatirati škodljivce.

Na vrtu v okolici šole spremljamo rast rastlin in sadnih dreves, ki jih sami posadimo in s pomočjo raznih zunanjih sodelavcev obrezujemo in zatiramo morebitne škodljivce. V učilnici si pripravimo kotiček za vzgajanje rastlin, ki jih ob primernem času presadimo na vrt. Učence spodbujamo, da tudi doma skupaj s starši vzgajajo rastline in za njih skrbijo. Med letom si večkrat pripravimo zdrave obroke, solate, namaze iz rastlin, ki smo jih sami pridelali.

Dejavnosti povezane s projektom izvajamo skozi celo šolsko leto, zbiramo primere dobre prakse in fotografije, ki jih ob koncu delimo z sodelujočimi v projektu.

Prijavnica Unesco vrtički

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...