To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Unescove igre brez meja

Tip projekta: Nacionalni z mednarodno udeležbo
Nosilec: Vrtec Galjevica

Glavni namen našega projekta je, da bi s kulturo športa spodbujali, razvijali skrb za zdravje in medgeneracijsko sodelovali z vsemi vključenimi v naš projekt. V mesecu decembru bi v okviru projekta razpisali likovni natečaj za vse sodelujoče. Izdelovali bi športne pripomočke iz odpadnega, naravnega materiala, ki bi jih lahko uporabili na zaključnem dogodku. Risali in slikali bi naš lik Vile Galje. Vila Galja v našem vrtcu spodbuja humanitarnost, skupno sodelovanje, strpnost, prijateljstvo in medsebojno učenje. Lik Vile Galje bi predstavili vsem vključenim v naš projekt (video konferenca, foto-utrinek). Vse prispevke in likovna dela bi na zaključnem dogodku razstavili.

V mesecu januarju bi veliko časa namenili spoznavanju športov, športnih pripomočkov in spoznavanju domačih in tujih športnikov. V mesecu februarju pa bi Svetovni dan socialne pravičnosti obeleželili na skupnem dogodku Unescove-Igre brez meja. Dogodek bi povezali s športom in zabavo. Na dogodek bi povabili aktivne udeležence projekta, starše, stare starše, lokalno skupnost, podjetja. Glavnina dogodka bi bila dobrodelna košarkaška tekma med košarkarji zvezdami in košarkarji starši v dvorani KRIM. Na dogodek bi povabili tudi različna društva in športnike tetraplegike. Z dogodkom in projektom bi sledili 3.globalnemu cilju trajnostnega razvoja: Zdravje in dobro počutje. Povezali bi se v solidarnosti, sproščenosti in sodelovanju.

VABILO

 

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...