To je stara spletna stran UNESCO mreže pridruženih šol (ASPnet), ki jo bomo v šolskem letu 2018/2019 preselili na http://www.aspnet.si. Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Z odra na oder

Tip projekta: Nacionalni z mednarodno udeležbo
Nosilec: Osnovna šola Leona Štuklja Maribor

Projekt Z Odra na oder je namenjen druženju, spoznavanju in prikazu dela osnovnošolskih gledaliških skupin ob uresničevanju UNESCO ciljev. Nastopajoči lahko brez treme in strahu pred ocenjevanjem prikažejo svojo ustvarjalnost svojim vrstnikom in vsem ostalim obiskovalcem.

Projekt vsako leto izvedemo v mesecu februarju, kot proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku. Vsi naši učenci imajo ta dan kulturni dan in na njem aktivno sodelujejo. Predstave so odigrane na našem šolskem, Unesco odru. Projekt je celodneven in glede na vsebino predstav razdeljen v tri sklope. Vsak sklop je namenjen eni triadi, tako da program lahko spremljajo vsi učenci naše šole. Veliko je obiskovalcev iz sosednjih šol, vsako leto pa se našega projekta udeležijo tudi otroci iz bližnjega vrtca. Za učence prve triade OŠ Tabor l in OŠ Maksa Durjave istočasno izvedemo še kulturni dan. Predvsem v popoldanskem času se kot gledalci radi pridružijo tudi krajani, starostniki iz doma Danice Vogrinec in drugi. Starši nastopajočih učencev so ogledov predstav radi udeležujejo ter jih spremljajo skozi ves dan.

  • Predstave, ki so namenjene prvi triadi, so odigrane najprej in so vsebinsko primerne za najmlajše učence.
  • Drugi del je namenjen učencem druge triade. Kot gledalci se na šoli radi zadržijo tudi učenci igralci.
  • Tretji del pa je namenjen tretji triadi, spremljajo ga tudi starši ter krajani.

Gre za tradicionalen nacionalni projekt z mednarodno udeležbo, saj bo v februarju potekalo že 21. srečanje, na katerega se sodelujoči vedno radi vračajo.

Sodelujoče šole in vrtci

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...